“NRE” (New Relationship Energy) …wat is dat?

woorden… (talk about sex)

Question:
“NRE” …wat is dat?

basics

Answer:
NRE (New Relationship Energy)
Het prettige gevoel van spanning, erotische lading (verliefdheid) dat nou eenmaal verbonden is met de start van iedere nieuwe romantische relatie.

Een dergelijke ‘verliefdheid’ (hoewel sommige mensen niet graag die term gebruiken -soms omdat het voor sommige mensen bedreigend voelt als een partner verliefdheid zou voelen voor een ander dan zij zelf-) kan een belasting zijn voor de oorspronkelijke relatie omdat je dan als partner ook wel voelt dat dit genot van buiten de relatie komt. Dat kan bedreigend voelen.
Het kan ook zijn dat juist het genieten van jouw partner (zie compersie) door de verliefdheid in de nieuwe relatie een katalysator kan zijn voor het gevoel voor elkaar in de oorspronkelijke relatie.

:::::

Het is ook verstandig om rekening te houden met deze verliefdheid, zowel in de beoordeling van de relatie als in de beoordeling van de dingen die jouw partner ineens doet.
Want het is natuurlijk nooit leuk als zij voor jou haar jogging broek niet meer uittrekt terwijl zij voor een ander leuke jurkjes begint te dragen. Het is nooit leuk als hij zich voor jou niet meer scheert, terwijl hij voor een ander glad en geurend het pand verlaat.

:::::

Published by KinkindeRelatie

A Kink Aware and openminded (relationship) coach. That does not mean you have to talk about kink, but at least here you don't have to be silent about it.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: