“Hiërarchische relatie” wat is dat?


woorden… (talk about sex)

Question:
“Hiërarchische relatie” wat is dat?

basic

Answer:
Hiërarchische relaties zijn relaties waarin de ene relatie wordt gevormd binnen de regels die gesteld zijn, en ruimte die gelaten wordt binnen een andere (primaire) relatie. Dingen als “veto-recht” op bepaalde personen of soorten personen, of tijdsafspraken als “niet in het weekend”, of gedragsregels als “wel neuken maar niet kussen”, of regels op emotionele diepte als: “niet verliefd worden”.

:::::

Dit geeft vaak een gevoel van rust en een gevoel van controle. Het risico ontstaat als er regels zijn “dus dat er niet meer over gesproken hoeft te worden”. Maar omdat gevoelens nogal lastig te controleren zijn blijkt dit uiteindelijk vaak een schijnveiligheid.

Als deze “regels” het karakter hebben van leefregels die logisch aanvoelen gezien de andere relatie(s) en dat er over gesproken wordt, dan is er minder het risico van schijnveiligheid door deze regels.

:::::

Published by KinkindeRelatie

A Kink Aware and openminded (relationship) coach. That does not mean you have to talk about kink, but at least here you don't have to be silent about it.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: