Het vrouwelijk orgasme is 60 jaar oud geworden in 2014

Sex

William Masters... geen makkelijk onderzoek, destijdsQuestion:
huh? 60 jaar oud? (*vertwijfelde blik*)

Answer:
Jazeker: zestig jaar oud!..

:::::

OK, OK, vrouwen hebben het natuurlijk al eerder uitgevonden. Maar wij mannen, wij waren daar misschien dan toch iets minder snel in want het vrouwelijk orgasme is pas dit jaar 60 jaar oud geworden.

Goed, OK, Casanova (uit 1725) was de wetenschap natuurlijk behoorlijk voor. Want de dames waren misschien af-en-toe wat jaloers (ahem) maar er gaan aan de andere kant toch ook verhalen dat de dames hem onderling aanrieden als “gouden tip”. Dus hij moet wat geweten hebben wat verder onder de heren nog niet zo bekend was.
En inderdaad, er zijn meer mannen op onderzoek gegaan. Zo patenteerde Mortimer Granville de eerste vibrator in 1883 (overigens als behandeling tegen “hysteria”).

Dus er was wel wat kennis onder de heren. Maar toch wij mannen waren niet zo snel…

:::::

Als we dus streng wetenschappelijk gaan kijken dan wordt het vrouwelijk orgasme pas sinds 1954 in de wetenschap serieus genomen. De gyneacoloog William Masters starte onder de grootst mogelijk geheimhouding aan de Washington University een onderzoek omdat hij vond dat hij zijn clientèle niet goed kon helpen omdat er onvoldoende kennis was over hetgeen er eigenlijk gebeurde, daar.
Aanvankelijk recruteerde hij voor zijn onderzoek prostituees maar later meende hij toch dat dit niet “de doelgroep representeerde” en vroeg hij vrijwilligers om mee te doen aan dit onderzoek. Toen kwam ook Virginia Johnson in beeld om samen het later bekende koppel “Masters en Johnson” te vormen.

…60 jaar oud dus 😉

:::::

Published by KinkindeRelatie

A Kink Aware and openminded (relationship) coach. That does not mean you have to talk about kink, but at least here you don't have to be silent about it.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: