Anale seks -tips-

Op volwassen feesten kom je soms onverwacht an ale seks tegen. Meestal bedoelen mensen met “anale seks” dat iemand zijn penis in de anus van zijn partner brengt. Dat is bepaald niet nieuw want al in de Griekse oudheid was bekend dat de anus véél plezier kan schenken en dat niet alleen voor mannen, ook vrouwen hadden zo de mogelijkheid om gepenetreerd te worden zonder hun maagdelijkheid te verliezen.

De meest voorkomende betekenis van “anale seks” is toch, wat op straat wel “kontneuken” of “Grieks” genoemd wordt maar met vingers een of vib is ook veel mogelijk.

Een paar tips:

hygiëne is nodig bij anale seks

Bloed hoeft totaal niet zichtbaar te zijn met het blote oog maar de anus is link waar het safeseks aan gaat want het is behoorlijk besmettelijk als het gaat om HIV (zie: [safe-seks info]).

Zèlfs als je middels een [klysma] hebt gezorgd dat de anus schoon is zodat er geen poep aan vingers of speeltjes blijft hangen, dan zitten er toch nog altijd een hoop bacteriën in de endeldarm die voor lelijke infecties kunnen zorgen als ze op plekken terecht komen waar ze niet horen.

ATP (Anus To Pussy): NIET DOEN

Dus bij een vrouw nooit dingen in haar vagina stoppen die in een/haar anus hebben gezeten. De bacteriën die gewoon normaal in de darm leven kunnen ernstige ontstekingen veroorzaken wanneer zij in een vagina terecht komen. Dat wil je niet meemaken.

voorzichtigheid!

Verder is voorzichtigheid op z’n plaats.
Een anus is o.h.a. strakker dan een vagina het heeft veel gevoeliger slijmvlies dat ook dus sneller beschadigd kan worden (denk om je nagels en droge nagelriemen) en een aarsje heeft natuurlijk weinig “natuurlijk eigen glijmiddel”. De binnenvoering kan lelijk uitscheuren (en dat kan ook weer link zijn omdat daar lelijke ontstekingen door kunnen ontstaan). Zeker het bestaat: er zijn mensen met een ‘selflubricating ass’ maar dat is erg uitzonderlijk en in de pornofilms zijn de modellen echt eerst volgespoten met ‘lube’. Daarom moet je glad en voorzichtig zijn als je binnendringt.

Zeker wanneer iemand anaal “ontmaagd” wordt dan hebben zij vaak nog weinig contrôle over hun kringspiertjes (oefening baart kunst) en daardoor verkrampen zij. Ga dus niet gelijk proberen een penis naar binnen te frotten (het is geen “werk” het gaat om het spel/genot). Begin een eerste keer eens met iets kleins. Een goed gesmeerde vinger (zonder haaltjes aan de nagel of vingers!) of een smal butt-plugje om eerst eens aan het gevoel te wennen dat er iets in de anus kan binnendringen. De eerste keren kàn er vaak niet eens méér in.

De volgende keer kan dat misschien na eventjes zachtjes bewegen een tweede vinger? Het klinkt misschien alsof je iets aan het oprekken bent maar daar gaat het niet om. Het gaat eerder om de (bewuste) ontspanning van de kringspiertjes die er normaal onbewust de hele dag door voor zorgen dat er niks zomaar per ongeluk uit komt (denk maar eens aan de omvang van een grote bolus … dan scheurt er toch ook niets?). Maar als je er nu ineens iets in wil duwen dan is dat in het begin onwennig.

Tip voor vrouwen: Voor sommige vrouwen is het makkelijker om hun anus te ontspannen als zij iets (een vinger of vibrator b.v.) in hun vagina krijgen. Voor anderen geld dat juist weer niet dus experimenteer daar eens mee.

let op de terugweg

Let er bij het “introduceren van voorwerpen” echter wel op dat zij niet voorbij de sluitspier kunnen schieten. Je zal niet de eerste zijn die zich naar het ziekenhuis moet om de speeltjes te laten verwijderen. Daarom heeft zo’n  butt-plug ook een breder uiteinde. Dat maakt dat ie niet ineens rechtdoor naar binnen kan doorschieten.

Ook normale vibrators in verschillende grootte (zonder verdikking aan het einde) worden nog wel eens anaal ingebracht. Daarbij komt het dan ook wel voor dat deze achter de tweede sluitspier belanden doordat zij te diep werden ‘ingebracht’. Dat betekent waarschijnlijk dat zoiemand als patiënt al huppend op een polikliniek belandt.  (zie ook: [Rectal Foreign Bodies])

Want zomaar eruit halen gaat namelijk niet meer als de sluitspier zich achter de vibrator gesloten heeft. Opassen dus als je met speeltjes werkt die niet zo zijn gevormd dat zij een extra verdikking hebben aan het einde dat voorkomt dat het in z’n geheel naar binnen kan.

communicatie & rust & beleid

En als je dan allebei(!) het gevoel hebt dat het kontneuken kan, dan geldt ook hier: met rust en beleid. Als je iets met kracht voorbij die gespannen spiertjes probeert te douwen dan reageren die spiertjes met verkramping als een soort van beschermende reflex en dan wordt “toch penetreren” alleen maar pijnlijk (los van alle eerder genoemde risico’s).

Als iemand ontspannen is dan is de kans het grootst dat je anale seks samen tot iets leuks maakt… Praat met elkaar.
Vraag de bottom hoe het voelt, vraag de top om het rustiger aan te doen of juist door te zetten. Maar praat en maak geluid.

Voor de bottom: Als je ervoor zorgt dat je je keel niet op slot zet is de kans groter dat je door blijft ademen en je gerichter kunt ontvangen.
Voor de top: Als je een sfeer creëert waarin praten mogelijk is, dan maak je ook een sfeer waarin meer vertrouwen in jouw handelingen bestaat.

Eerst zachtjes tegen de ingang duwen. Dat is de eerste kringspier die vaak nog redelijk bewust kan worden ontspannen. Maar na ± een centimeter kom je de tweede tegen van glad spierweefsel die veel moeilijker bewust te ontspannen is. Niet doorheen gaan duwen dus!. Maar even wachten, glad maken, zachtjes duwen en een beetje glijden en weer even wachten, zachtjes duwen en weer … gestaag maar zachtjes steeds verder vullen … en dan rustig(!) neuken.

Alleen iemand met echt veel (véél) anale ervaring kan hardere seks in haar/zijn kontje hebben. Dus als je onder invloed bent… doe het dan drie keer zo voorzichtig als je denkt dat nodig is 🙂

Hier nog wat praktische tips

  • Neem voldoende de tijd om een aarsje ‘op te warmen’
    Veel (!) glijmiddel en veel (!) tijd zijn beiden belangrijk bij het (veel) experimenteren. Er staat niemand bij de finish.
  • NIET forceren (dan duurt het alleen maar langer) maar zachtjes oprekken. Daarbij is zijn bouw natuurlijk ook belangrijk. Hoe breder hij is, hoe langer de voorbereiding kost en als hij erg lang gebouwd is dan moet hij zich waarschijnlijk inhouden omdat de bottom misschien zijn gehele lengte niet kàn ontvangen.
  • Véél praten! Het vertrouwen van de ontvangende partner in de terughoudendheid van de penetrerende partner is cruciaal om te durven ontvangen.
  • Voor het feestje  ‘oprekken’: In seksshops kan je zogenaamde butt-plugs kopen die klein beginnen en glad zijn. Je kunt naar een grotere modelletje om het rekgevoel weer op te roepen als je aan de kleinere gewend bent. Belangrijker is waarschijnlijk nog de mogelijkheid tot ontspanning van de kringspiertjes in de kont dan het daadwerkelijke “rekken” (niet zo smakelijk misschien maar een dikke bolus heeft ook een aardige diameter terwijl iemand de andere kant op nog geen pinkte kan hebben).
  • Daarnaast kunnen vrouwen experimenteren met gelijktijdige penetratie in de vagina, sommige vrouwen kunnen zich anaal beter ontspannen als zij vaginaal een andere dildo (o.i.d.) ontvangen. Maar bij andere vrouwen werkt dit juist averechts omdat zij zich daardoor niet op het gevoel van “ontvangen” kunnen concentreren. Experimenteren met DP (double penetration) lijkt de enige oplossing.
  • Ook de houding kan belangrijk zijn en daarmee de manier waarop je binnenkomt. Voor sommige mensen is het prettig om ‘op z’n hondjes’ gepenetreerd te worden. Andere mensen vinden het prettiger om de benen te strekken. De houding van de benen werkt namelijk door op de richting van de bekkenbodem. Dit klinkt mogelijk wat technisch maar de hoek waaronder hij binnenkomt moet kloppen met jouw lichaamsbouw. Wanneer je het leuk lijkt om anaal gepenetreerd te worden dan kan je het beste eerst eens zelf wat uitproberen met vergelijkbare dildo’s/vibrators. Want jij voelt het zelf het beste hoe je het makkelijkst binnenkomt.
  •  

  • oh, en de belangrijkste tip. Als het niet je ding is: niet doen!
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.