Workshop of begeleiding van de Kink Aware Professional

Je vergeet dat makkelijk in je dagelijkse werk maar:
Minstens één op de vijfentwintig (en hoogst waarschijnlijk is dat duidelijk méér) van uw klanten heeft een actieve BDSM-oriëntatie (al dan niet seksueel gericht), één op de tien (en de tendens is duidelijk stijgend) heeft een leefstijl of minstens geëxperimenteerd met buitenechtelijke, polyamoureuze relaties, of “swingen”…
U kunt er dus werkelijk absoluut zeker van zijn dat er in uw werk als professional een aantal van uw klanten zullen vallen onder de categorie van de mensen met een “kinky” inslag.

Dat wordt vaak niet besproken door de klant (en uit onderzoek blijkt dat dit regelmatig nog terecht is ook) uit angst voor discriminatie of verkeerd begrip of uit angst dat het ineens een onterecht grote aandacht krijgt in het contact met de professional.

“ik heb geen zin om het te benoemen want ik heb geen zin een deel van mijn behandeltijd te gaan besteden aan uitleg

“Kink Aware Professionals” zijn in eerste instantie professionele mensen die binnen hun professionaliteit niet vreemd opkijken van “kinky” wensen van hun klant. Niet dat zij daar direct iets mee zouden moeten of dat ze daar per sé over zouden moeten gaan praten. Nee, het draait er juist om dat de klant niet het gevoel hoeft te hebben dat hij/zij ergens over zou moeten zwijgen. Realistische risico’s en mogelijkheden kunnen professioneel worden besproken of het kan strikt professioneel als “nu niet belangrijk” terzijde worden geschoven, gewoon omdat het niet van invloed is op de kwestie waar uw klant voor komt.

“ik wil het eigenlijk liever niet benoemen omdat ik bang ben dat ie mijn seksualiteit in één keer begint te behandelen terwijl dàt nou juist een stuk van mijn leven is dat lekker loopt!”

U begrijpt, dit vereist enige kennis van zaken. Kennis van mogelijkheden waar u zelf misschien nog niet aan had gedacht. Kennis van onmogelijkheden of bijkomende problematiek waar vaak naar gevraagd moet worden omdat het anders vanuit de klant onbesproken dreigt te blijven.

In deze workshop geef ik u -en eventuele collega’s- een overzicht van mogelijkheden, aspecten en termen om voor uzelf eens over na te denken. U kunt oefenen in het bespreken van dingen en naar aanleiding van deze workshop kunt u terecht om vragen te stellen. Want we begrijpen ook wel dat niet alles gezegd kan worden en dat je soms pas tegen je eigen beperkingen aanloopt door… te gaan lopen.

Met behulp van deze training bent u in staat om:

  • zonder onnodige schroom te spreken over kinky onderwerpen terwijl uw professionele toonzetting overeind blijft
  • eventuele persoonlijke oordelen te (h)erkennen die een open gesprek mogelijk in de weg staan
  • te vragen naar relevante aspecten van de benoemde kinks voor zover zij van invloed zijn op uw werk
  • professioneel grenzen weet te bewaken van uw werk

Afstemming vooraf
Onze privé-workshops worden afgestemd op de (professionele) wensen. Ik bereid naar aanleiding van de vragen een presentatie voor die we samen kunnen bekijken op een tv of beamerscherm (ik kan zelf een laptop + beamer meenemen tegen meerprijs). En wanneer het onderwerp zich leent voor oefenen (zoals bijvoorbeeld bondage) dan neem ik tegen meerprijs voldoende oefenspullen mee.

Duur
Een privé-workshop duurt ongeveer 2,5 uur.

Locatie
U dient zelf te zorgen voor een geschikte locatie. Dit kan uw werkkamer zijn, uw kantoor, een gehuurde zaal.

Prijzen
Een privé-workshop voor 2 tot 4 personen kost € 250,- en voor 5 tot 18 personen € 350,- (excl. reis- en parkeerkosten, inclusief btw, inclusief fun en zonder veroordeling van jullie ideeën ;-)).


een individueel professioneel gesprek

Als je een hele workshop te veel van het goede vindt en eerder behoefte hebt aan een individueel gesprek, dan kan dat ook. Neem daarvoor even contact op op de contact pagina*.

%d bloggers like this: